Geleneksel lezzetimiz pastırmayı daha önce hiç hamburger olarak yediniz mi? Yemediyseniz hemen söyleyelim bu lezzeti hiç unutamayacaksınız. Yapılışı aşağıda. Şimdiden afiyet olsun.
• 500 gram dana kıyma
• 3 adet pastırma
• 3 adet hamburger ekmeği
• 3 adet dilim peynir (Arzu ettiğiniz tüm peynir çeşitlerini kullanabilirsiniz)
• 1 adet kırmızı soğan
• 1 adet biber
• ½ çay kaşığı karabiber
• ½ çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Zeytinyağı
• 1 adet Rio Santo Ranch Sos
Köfteyi hazırlamak için kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp kızgın tavada biraz zeytinyağı ile pişirin. Ardından kıymanın içerisine hazırladığınız soğanları, tuzu ve karabiberi ilave edin ve iyice yoğurun. Köfte harcınız hazır olduğunda 3 eşit parçaya bölün ve hamburger köftesi şekli verin. Bir tavayı kızdırın ve köftelerinizi istediğiniz pişme derecesine göre önlü arkalı mühürleyin. Ardından önceden ısıtılmış fırında istediğiniz ısı derecesine göre pişirin. Fırından çıkartmaya 2-3 dakika kala üzerine peynirini yerleştirin ve peyniri eritin.
Ekmeklerinizi fırından çıkan köftelerin suyuna batırın. Pastırmaları bir tavada erittiğiniz tereyağında çevirerek çıtırlaştırın. Hamburger ekmeğinin tabanına köftenizi yerleştirin. Üzerine çıtırlaştırdığınız pastırma ve dilediğiniz gibi domates, turşu, soğan ve bolca Rio Santo Ranch Sos koyun ve ekmeği kapatıp servis edin.
Afiyet olsun!
Köfteleri 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Pastırmaların çıtır kıvama gelmesi için yüksek ateş kullanabilirsiniz.